Blog

Laporan oleh:

 

BAYI yang dikenali sebagai Bira’a al-Autayabani meninggal dunia kerana tidak mampu menahan kedinginan akibat cuaca sejuk yang melanda Syria ketika ini.

Kesengsaraannya memuncak apabila mengalami masalah kekurangan nutrisi akibat tidak mendapatkan makanan secukupnya bagi memberikan ia tenaga untuk terus bertahan daripada kedinginan.

Seandainya kita mendengar luahan derita rakyat Syria, sesungguhnya ketika ini mereka sedang cuba bertahan untuk meneruskan kehidupan dalam keadaan dibedil bom oleh tentera rejim Bashar Al-Assad dan sekutunya setiap hari.

Pastinya ramai yang terkorban, sama ada mati kesejukan, kelaparan atau akibat dibom. Kepungan yang setiap saat membawa maut, khususnya bagi kanak-kanak dan warga tua.

Sumbangan dan infaq sangatlah diperlukan untuk membolehkan team Rescue Syria menyiapkan beberapa project terdesak dan asas berjumlah RM2juta keseluruhannya. Sehingga saat ini, jumlah kutipan masih dibawah sasaran iaitu RM250,000.

Kepada yang berhasrat untuk menjadi sebahagian dari usaha ini Misi bantuan Kecemaasan RescueSyria ini,Boleh laksanakan tindakan mulia kalian saat selepas membaca post saya ini dengan INFAQ secara online menerusi

————————————–
2 CARA UNTUK MENYUMBANG KE DANA BANTUAN KECEMASAN RESCUE SYRIA (MAPIM)
—————————————-


1. Saudara yang prihatin boleh terus menyumbang melalui bank pilihan secara online (FPX):
.
INFAQ SEKARANG www.tabungsyria.com
INFAQ SEKARANG www.tabungsyria.com
INFAQ SEKARANG www.tabungsyria.com
.
ATAU
.
2. Salurkan Sumbangan
Menerusi Maybank Islamic
SYRIA EMERGENCY APPEAL (DANA MAPIM)
Akaun No : 562834636987
.
Boleh emailkan slip sumbangan kepada admin@tabungsyria.com atau send whatapps ke no 017-4744-030
.
Jazakallah
SANI ARABY AL-KAHERY
Ketua Misi Bantuan Kecemasan RescueSyria (MAPIM)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *